Tietoja minusta

Oma kuva
Ikuisesti leikkivä, alati yllättyvä, vieläkin hämmästyvä.

lauantai 9. huhtikuuta 2016

Sunnuntait ovat sitä varten, että ihmiset voisivat haaveilla



Filosofian perusteokseksi suosittelen kaikille kuvakirjaa Kuoppa on kaivamista varten ( A hole is to dig ). Kyseiseen teokseen tutustuin ollessani kuusi vuotias. Rakastuin välittömästi, sillä " matot ovat sitä varten, että koirat voisivat pyyhkiä niihin nenänsä. "

 
 Sunnuntai on aina ollut mun lempipäiväni, sillä sunnuntain tunnelmassa on mun mielestäni jotain aivan erilaista, kuin minkään muun päivän. Pidän sen hitaudesta. Äänimaailman astetta hiljaisemmasta soljunnasta jossakin taustalla...
Sunnuntaina on rauha. Aikaa lukea, ulkoilla ja tavata ystäviä. Syödä hyvin ja suudella paljon. Sunnuntaina on lupa olla toisin.
-Vaikka olisi työpäiväkin, minun kalenterissani sunnuntai on SUUREMPI. Sen tunnit vaan ovat jotenkin loivempia. Sunnuntain aika on toista, paljon joustavampaa. Sunnuntaisin voi sukeltaa kirjaan tai elokuvaan. Unohtaa hetkeksi arjen rajoitteet. Ja kun elämä oikein suosii, on päivä kuin päivä vähän sunnuntai.

   Mä luen paljon. Olen lukenut siitä saakka, kun ekan luokan syksyllä lukemaan opin.
   Oppiminen oli takkuista, ja opettajakin hermoheikko huutaja. Maikkaa en kuitenkaan pahalla muistele. Sillä oli Danneborgin punaista huulipunaa, kireä nahkahame ja pitkävartiset saappaat. Jälkeenpäin ajateltuna se mahto olla hädin tuskin valmistunut opettajakorkeasta. Veikkaisin,että ikää oli 24. Tyylikäs friidu, mutta kaulaansa asti juoksuhiekassa meidän tenavien kanssa. Vaikka kyllä se taisi saada aakkoset kaikille taottua päähän, että sikäli ihan onnistui tehtävässään. Ja meikäläisen, kuunneltujen satujen myötä syttynyt palava rakkaus tarinoihin, roihahti ilmiliekkeihin.
   Lukemaan oppiminen oli myös ensimmäinen askel kohti vapautta: sitähän saattoi lukea mitä tahansa! Tankata Hanhiemon Kultaisen lippaan lorut ulkoa, melkein jokaisen. Sanojen sujuva solina rauhoitti ja kannatteli... Kukaan ei voinut minua lukemasta estää!
   Parissa vuodessa totuin iskemään silmäni lähes mihin vain kertomakirjallisuuten, joka eteeni osui   ( faktat ei ole koskaan olleet mun juttuni: en usko niihin ;) ).
   Välillä ymmärsin vain hämärästi mistä kirjassa puhuttiin, ja välillä hiffasin mainiosti, ettei ainesto ollut ikäselleni sopivaa tai suunnattua. Mutta mä opin. Ihmisluonnosta etupäässä. Me olemme kiehtovan kammottavia olentoja. Synkkiä, hulluja ja lempeän suurenmoisia pyyteettömässä rakkaudessamme; kaikkea yhtä aikaa! Mitä paremmin sen ymmärtää, sitä helpompi on hyväksyä - itsensäkin.
   Lukeminen kehittää mielikuvitusta. Kuvitelmat avartavat todellisuutta. Yhtäkään keksintöä ei olisi koskaan tehty, ilman kykyä kuvitella jotain, mitä ei vielä ole. Yksikään ihminen ei olisi koskaan pysynyt järjissään ( mitä se ikinä sitten tarkoittaakin... ) jollei meillä olisi kykyä paeta arkitodellisuutta unelmien toiseen todellisuuteen. Ilman kuvitelmia, haaveita, unelmia ei olisi minkäänlaista lupausta paremmasta silloin kun pläsiin läjähtää elämältä se kaikkein märin rätti.
Kun tapasin Katja Ketun kirjamessuilla, pillahdin itkuun. Silkasta arvostuksesta.

" Lue enemmän, luulet vähemmän " kuului aikoinaan joku kirjojen kaupittelu slogani. Kuitenkin minusta usein tuntuu siltä, että mitä enemmän luen, sitä paremmin tiedän luulevani, en luule tietäväni. Melkein kaiken voi aina nähdä toisinkin, ja totuus on alati muuntuva mahdollisuus ympärillämme.








Sinulla on lupa haaveilla ihan mistä vain!  Sinulla on lupa tuntea mitä vain!
Käytä oikeutesi! 

Klisee: Blondit on tyhmiä, eikä lue kirjoja. Elokuvistakin ne kattoo vaan " romanttisia komedioita ". Silloin ne itkee koko ajan. tai nauraa väärissä kohdissa.

Jotta voisit paremmin: Harrasta kulttuuria! Lue, käy elokuvissa ja teatterissa, tutustu taidenäyttelyihin, mene konserttiin, museoon, matkusta, syö, juo, tanssi, laula... Sillä kaikki mikä ruokkii mielikuvitustasi, ruokkii mahdollisuuttasi olla mitä vain. Olla omasi. Vapauta mielesi. Taide on taidetta, kulttuuri kulttuuria. Ihmismielen tuotteita. Nauti niistä rajoituksitta! 
Toteuta itseäsi! Tee! Elä! Ja muista, ettei ole olemassa väärää kohtaa. Ei itkulle, eikä naurulle.



P.s Koska aina pitää kokeilla jotain ennen kokeilematonta, niin mä osallistuin Muotiputiikki Helmen Miss Kurvikas- kisaan, ja pääsin semifinaaliin! Kuvat tulee torstaina face bookiin. Äänestä! Mieluiten tietty yours trulya, koska haluisin ihan hirveesti jatkoon, mut en mä suutu, vaiks äänestäsit jotain toistakin ihanaa naista ;)





Pin it up on your map! - Sundayn matkavinkki



Matkusta. Jonnekin. Antaudu uudelle.
Syö suklaata. Matkan alussa, lopussa ja keskivaiheilla.


“Imagination is the only weapon in the war against reality.” 
Sunday ja  kuvaaja Laura 
― Lewis CarrollAlice in Wonderland

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti